Waarom iedereen kamerplanten moet hebben!

De kamerplant is weer hip! Wat een feest voor ons interieur. Persoonlijk ben ik er helemaal weg van. Ook al ben ik niet al te gestructureerd in het regelmatig water geven van mijn plantjes, blijven ze het goed doen. Het is gewoon de truc, een passende plantsoort aan te schaffen bij de persoon.

“Het zuiveren van de lucht, dat allemaal door een plantje!”

Er zijn verschillende soorten planten, met verschillende soorten doeleinde. Stel jezelf eens de volgende vragen:

 

// waarom heeft deze ruimte in mijn huis een kamerplant nodig? 

Mis je sfeer of persoonlijkheid in je interieur. Een kamerplant doetwonderen. Net als het kopen van een nieuw meubelstuk, is het mooi vinden van een nieuwe plant ook erg persoonlijk. Smaken verschillen, dat is goed! In de planten wereld heb je meer dan genoeg keus.  

Wil je na de zomer het buitengevoel niet missen, breng buiten naar binnen! Het groen van planten brengt positiviteit met zich mee. Dat heb je wel nodig in die donkere dagen. 

 

// wat vind ik belangrijk aan een plant? 

Ben je bijvoorbeeld (net als ik) niet heel goed in het water geven van je plantjes? Koop dan bijvoorbeeld cactussen of vetplanten. Dezeplanten zijn niet alleen heel bijzonder door hun vormen en kleuren, ze kunnen ook nog eens goed overleven onder slechte omstandigheden,droogte dus. Sterker nog, ze doen het zelfs slechter of helemaal niet met veel vocht.  

Wil je meer kleur in je interieur, maar heb je geen tijd of geld voor eenwat meer drastische transformatie. Denk dan eens aan een kleurige bloeiende plant of aan een mooie intens groene.  

 

Planten hebben verschillende werkingen. Zo kan een plant simpelweg rust en gezelligheid geven in een interieur. Maar er zijn ook planten die een veel belangrijkere functie hebben. Denk eens aan luchtzuiverende planten!

AloE Vera 

Een van mijn favorieten. Hij heeft zelfs meerdere werkingen. Zo helpt hij de lucht te zuiveren van chemicaliën uit schoonmaakproducten. Ook heeft hij een helende functie als het gaat om bijvoorbeeld onze huid. Een aantal jaar geleden was ik tijdens het kanoën zo erg verbrand, dat ik er koorts van kreeg. Een vriendelijke medewerker van de camping had mij horen ‘klagen’ over de pijn. Hij kwam met een blad van de Aloë Vera plant aan. De gel uit deze plant werkt goed tegen brandwonden. Mijn zwellingen trokken weg en de koorts zakte al gauw. Kortom: een plant om van te houden!

Indische Rubberboom

Zojuist nieuw aangeschaft in mijn interieur. Wat is dit een plaatje. Een echte aanwinst! Ook deze plant is lucht zuiverend. Maar ook overleeft hij makkelijk op relatief donkere plekken. Bij mij staat hij te schitteren naast mijn licht roze kast. Het contrast van de donker groene bladeren tegen het lichtroze van mijn kast vind ik prachtig!

 

Pas alleen op met kinderen of huisdieren. De bladeren van deze plant zijn namelijk giftig. Bij ons staat hij veilig hoog op een planttafeltje, zodat onze hond er niet aan kan knabbelen.

Wijventong 

Deze plant heeft niet alleen een fantastische naam, ook is hij super mooi! Hij past in vele verschillende interieurs, als je het mij vraagt. Denk eens aan een wit, strak interieur. Deze plant heeft strakke lijnen en met zijn diep matgroene kleur springt hij er echt uit! Of bijvoorbeeld in een kleurrijk interieur. Deze mooie groene kleur heeft bijvoorbeeld een fantastische match met roze. Of denk eens aan okergeel! 

Deze plant zet ’s nachts koolstofdioxide om in zuurstof. Hij kan ook goed overleven op een relatief donkere plek. Makkelijk en gezond! 

Let wel op: ook deze plant is giftig. Houdt dieren en kinderen op veilige afstand.

Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben, meer kamerplanten in huis te nemen. Het kan dus niet alleen goed voor je zijn of zelfs helend werken, ook zorgt het voor gezelligheid, sfeer en is het een prachtig item! 
Loop eens een rondje door huis en vul die saaie plekken op met groene of juist kleurrijke takken en bladeren!

// Blog delen?

Meer weten? Stel een vraag of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.